Pregătește hainele pentru sezonul rece

Iarna este un moment foarte bun pentru a ne evalua garderoba și a o completa cu piese noi.

De la sezon la sezon, dulapurile noastre devin din ce in ce mai aglomerate. Moda se schimbă cu rapiditate și, tot cu aceeași frecvență, ajungem să adăugăm piese noi în garderobă. Însă nu ne debarasăm de ele în același ritm. Știm! Este foarte greu să renunți la haine. Fiecare dintre noi are câteva piese preferate, de care nu se poate despărți, sau haine cărora vrem să le mai dăm o șansă, sperând că le vom mai purta cândva. Odată cu venirea unui nou anotimp, trebuie să facem ordine în garderobă. Așa că, a venit momentul să ei fiecare haină la mână și să îi hotărăști soarta. Folosește ideile de mai jos pentru a-ți face munca cât mai ușoară.

Sortează hainele din garderobă

 

- Scoate toate hainele din dulap. Șterge si aspiră praful si lasă ușile deschise pentru ca acestea să se poată aerisi.

- Uita-te atent la fiecare haină și fii onestă în ceea ce privește modul in care arată. Gândește-te dacă îți place cu adevărat sau dacă te mai imaginezi purtând-o. Ca regulă, sunt șanse foarte mici să mai îmbraci o haină pe care nu ai purtat-o în ultimul an. Așa că mai bine renunți la aceasta și faci loc in dulapul tău pentru articole vestimentare noi. De asemenea, chiar dacă ai în garderobă haine care îți plac și pe care dorești să le porți, dar sunt prea uzate sau deteriorate, este recomandat să faci un efort și să renunți la ele.

- Donează hainele care sunt într-o stare bună, iar pe cele care sunt deteriorate du-le la reciclat.

Spală, usucă si calcă hainele

Hainele pentru sezonul rece sunt realizate din materiale care au nevoi de curățare foarte specifice. Este foarte ușor să stricăm un pulover din lâna sau cașmir, dacă nu le spălăm la temperatura corectă. Ghidează-te după indicațiile de mai jos pentru a obține cele mai bune rezultate.


- Citește sau recitește etichetele. Când nu cunoști cerințele specifice ale unui anumit tip de țesătura sau nu îți dai seama din ce material este realizat un articol vestimentar, este bine să citești recomandările de îngrijire.
- Spală folosind programele adecvate. Mașinile despot rufe au programe special gândite pentru hainele din lână, cele umplute cu puf sau pentru articolele de iarnă.
- Cel mai bine este să le usuci pe o suprafață plană sau la uscătorul de rufe, folosind programul pentru articole din lână.

Completează-ți garderoba cu piese noi
Orice garderoba are nevoie de completări. Vrem să arătam cât mai bine și să fim în pas cu trendurile. Fă cumpărături în mod inteligent, alegând piesele în care merită să investești mai mulți bani și cele pentru care este în regulă să cheltuiești ceva mai puțin. Mergi pregătită la shopping. Atunci când știi exact ce cauți, ești mai eficient, iei decizii mai ușor si faci alegeri mai bune.

Orice garderobă pentru sezonul toamna/iarna este important să includă o serie de obiecte vestimentare de bază precum: o bluză neagră cu mâneca lungă, un pulover din lână sau cașmir, un cardigan, o haină din stofă, o cămașă din blugi, eșarfe, o rochie cu mâneca lunga, o fustă midi. Pentru acestea caută modele cu o croială clasică, care nu se vor demoda foarte repede. După ce ai bifat lista articolelor de bază, completează-ți garderoba cu piese care sunt în trend. Înainte de a cumpăra o haină, gândește-te cu ce ai putea să o combini pentru a-ți alcătui cât mai multe ținute. De asemenea, ține cont și de cerințele de îngrijire ale respectivei haine, pentru a ști de la început cât de greu sau de ușor este de întreținut.

Spune bun venit noului sezon cu o garderobă bine pusă la punct. Inventariază toate hainele pe care le deții. Alege ce păstrezi și care sunt articolele la care renunți. Spală, usucă și calcă fiecare piesă în funcție de cerințele specifice și bucură-te de haine cu un aspect impecabil. Mergi la cumpărături și completează-ți garderoba cu piese noi, de bază sau in trend, în funcție de nevoi și de stilul tău. Fă trecerea vestimentară spre noul anotimp frumoasă și lină.


TAG-uri
10 Ani 12 Ani